Elektriciteit opwekken door geld te verbranden?

Mike avatar

Mike op 15-12-2014

De in het Chinese plaatsje Luoyang gelegen elektriciteitscentrale verbrandt geld in plaats van steenkool. Volgens de centrale kan het met 1 ton bankbiljetten zo'n 600 kWh elektriciteit opwekken en is dit beter voor het milieu dan verbranding van steenkool.

Elektriciteit opwekken door geld verbranden

Efficiënte manier om elektriciteit te maken

Er worden uiteraard geen nieuwe bankbiljetten verbrand, het gaat om verbranding van oudere biljetten. China's centrale bank, People's Bank of China, heeft toestemming gegeven om oude biljetten te verbranden en beweert dat het een uiterst efficiënte manier is om elektriciteit te maken. Met het ongebruikte geld kan er 1.320.000 kHw elektriciteit per jaar worden gegenereerd. Dit staat gelijk aan het verbranden van ongeveer 4.000 ton steenkool.

Versleten biljetten niet hergebruikt

Normaal worden bankbiljetten die beschadigd of versleten zijn uit de circulatie gehaald en er worden dan meestal nieuwe papieren producten van gemaakt. Dat het geld nu wordt gebruikt om elektriciteit mee op te wekken amuseert de Luoyangse inwoners. ''Lyoyang is inderdaad een rijke stad, ze steken zelfs geld in brand.'' en ''Voor een stapel bankbiljetten, wil ik best een jaar zonder elektriciteit leven'', zo schrijven gebruikers op Weibo.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!