Elektriciteit opwekken door te lopen?

Mike avatar

Mike op 13-11-2015

Elektriciteit opwekken door een wandeling te maken? Het is mogelijk met de slimme schoen van Duits onderzoekcentrum HSG-IMIT. Lees snel verder over deze slimme schoen!

Elektriciteit opwekken met schoen

Slimme schoen

De slimme schoen die ontwikkeld is door het Duitse onderzoekscentrum HSG-IMIT is nog niet zover om een smartphone op te laden, maar de energie van 3 tot 4 milliwatt die de schoen kan produceren is voldoende om kleine zenders en sensoren te voorzien van stroom en zet de deur open naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen.

De slimme schoen wekt energie op dankzij twee afzonderlijke apparaten in de schoen. Een shock harvester produceert energie wanneer de hiel de grond raakt en een swing harvester genereert energie wanneer de voet in beweging is voor de volgende stap.

Toepassingen

Het Duitse onderzoekscentrum HSG-IMIT werkt aan meerdere toepassing waarvan indoor navigatie er één is. Dit betekent dat met een sensor de versnelling van de voet, de hoeksnelheid en het magnetisch veld wordt gemeten. De sensoren kunnen vervolgens de weg die is afgelegd en de richting berekenen, wat bijvoorbeeld erg handig is voor een reddingsteam wat een gebouw betreedt wat zij niet kennen.

De toepassingen voor de toekomst zijn eindeloos, maar voordat de slimme schoen voor de consument in de winkels ligt zal nog even duren.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!