Elektriciteitsnet binnenkort overbodig?

Mike avatar

Mike op 13-02-2015

De meeste mensen denken aan auto’s wanneer zij Tesla horen, maar Tesla houdt zich ook bezig met innovatie en duurzaamheid. Vooral de CEO Elon Musk houdt zich hiermee bezig. Nu heeft hij aangekondigd een thuisbatterij te ontwikkelen waarbij het niet meer nodig is om aangesloten te zijn op een elektriciteitsnet zoals Electrabel. Deze thuisbatterij, die een koppeling met zonnepanelen moet maken, gaat iedereen voorzien eigen stroom.

elektriciteit opwekken met batterij

Thuisbatterij de toekomst van elektriciteit?

Als het mogelijk wordt om zonnepanelen te koppelen aan grote, efficiënte accu's in huis, zullen we volledig onafhankelijk worden van elektriciteitsnetwerken. Deze opmerkelijke uitvinding kwam onlangs van de CEO van Tesla, Elon Musk. Traditionele energieleveranciers zouden dan overbodig worden, omdat we dan immers onze eigen stroom kunnen opwekken vanuit thuis. De ontwikkeling komt voort uit het feit dat de stroom die nu wordt opgewekt uit zonnepanelen nog steeds niet erg groen en efficiënt is. Energie dat wordt gewonnen door zonnepanelen wordt direct gebruikt of doorgestuurd naar het elektriciteitsnet. Wanneer een eigenaar van zonnepanelen geen energie produceert, moeten ze elektriciteit van het net gebruiken.

Batterij koppelen aan energie

Wanneer zonnepanelen gekoppeld kunnen worden aan de nieuwe thuisbatterij, is het niet meer nodig om energie te kopen. Zelfstandig wekken we onze stroom, zonder abonnementskosten én in ons eigen huis. Daarnaast dient de thuisbatterij als noodgenerator voor als we zonder stroom komen te zitten, zoals tijdens black-outs. Wel zo handig dus!

Deze ‘superbatterij’ wordt over twee maanden geïntroduceerd door Tesla op een evenement. Zoals het er nu naar uitziet zal deze ontwikkeling veel impact hebben. Misschien dat deze ontwikkeling zelfs wel revolutionair te noemen is.

Zelfstandig stroom opwekken?

Met de nieuwe thuisbatterij wordt het dus mogelijk gemaakt om zelf stroom op te wekken en nog meer rendement uit zonnepanelen te behalen. Dit nieuwe fenomeen zorgt voor veel nieuwe ideeën en wij zijn erg benieuwd naar uw ideeën. Zou u gebruik maken van de thuisbatterij? En zou u, wanneer dit mogelijk is, zonnepanelen aanschaffen om zo uw eigen stroom op te wekken? Wijzelf zijn erg enthousiast en houden u de komende tijd op de hoogte van deze ontwikkeling.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!