Stroomleverancier veranderen? Pas op!

Mike avatar

Mike op 19-10-2015

Per 1 september zijn de tarieven voor elektriciteit weer verhoogd. In plaats van 6% betalen voor stroom weer 21% BTW. Een goed moment om de verschillende stroomleveranciers eens onder de loep te nemen.

Stroomleveranciers vergelijken

Pas op!

Met de vele kortingen en aanbiedingen die stroomleveranciers momenteel en masse voeren is het aan de consument om met een kritisch oog te blijven kijken. Veel van de 'nieuwe' aanbiedingen en acties bestonden namelijk al voor de verhoging. Oren en ogen open en lees tussen de regels door.

Korte en lange termijn pijn

De verhoging van het BTW tarief gaat u hoe dan ook voelen en de energieleveranciers spelen hier slim op in. Let goed op of de acties en aanbiedingen uw 'pijn op korte- of op langere termijn zullen verzachten'. Veel van de aanbiedingen en kortingen waar stroomleveranciers momenteel mee stunten verzachten uw pijn op de korte termijn, maar bieden geen enkel voordeel op de langere termijn.

Vergelijken loont

Iedere leverancier zal de verhoging moeten door berekenen in hun prijzen en daarom is zeer kritisch vergelijken raadzaam. Let goed op de kleine lettertjes, vergelijk de verschillende basistarieven.

Zoals altijd bij alles; voorkomen is beter dan genezen!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!