Tesla-batterij gesignaleerd in Sint-Katelijne-Waver

Mike avatar

Mike op 25-03-2016

Tesla-batterij gesignaleerd in Sint-Katelijne-Waver

Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Eerder berichtte we al over de Tesla Powerwall en nu is het eindelijk zover. Eneco heeft inmiddels de eerste Powerwalls geinstalleerd en in Sint-Katelijne-Waver had een echtpaar de absolute primeur van België. Zijn dit de eerste stappen richting onafhankelijke energie en een enorme draai binnen de energiemarkt?

Omschakeling naar een nieuwe energiemarkt

Gezinnen die al gebruikmaken van zonnepanelen staan te popelen op de Tesla Powerwall: de nieuwe batterij die de zonne-energie op kan slaan waardoor je niets meer verliest "aan het net" en de opgewekte energie zelf kan gebruiken wanneer je het nodig hebt. Vindy plaatste eerder al een mooi artikel over het echte rendement van zonnepanelen (bron) en dat is niet optimaal. Nu, met deze Tesla batterij, is dat ineens anders. Naast dat gezinnen met zonne-energie nu efficiënter gebruik kunnen maken van hun energie, kan het ook erg handig zijn bij panne: het is een extra reserve.

De Powerwall: eigen energie

Wie ook zo'n Powerwall van Tesla wil moet wel rekening houden met een redelijk forse investering up-front: een volledige installatie kost tussen de €5.000 en €8.000 euro. Natuurlijk kun je ook hier weer offertes voor vergelijken via onze site. Elektriciens kunnen vaak tegen een scherpe tarief inkopen, dat scheelt weer!

Headerfoto: bron


Laat een reactie achter, vinden we leuk!