Zonnepanelen, wat is het rendement?

Mike avatar

Mike op 26-08-2015

Wanneer u aan het kijken bent voor zonnepanelen, bent u waarschijnlijk erg benieuwd naar hun rendement en wat ze u op gaan leveren. Wanneer het rendement van de zonnepanelen niet hoog genoeg is wordt het voor u natuurlijk een stuk minder interessant.

Rendement zonnepanelen
Het rendement is afhankelijk van een aantal factoren. In dit artikel kunt u lezen hoe u het beste rendement uit uw zonnepanelen kunt halen.

Belangrijke factoren rendement zonnepanelen

Belangrijke factoren voor het rendement van zonnepanelen zijn natuurlijk de soort zonnepanelen en de weersomstandigheden. Maar ook de plaatsing van de zonnepanelen op het dak, de leeftijd van de zonnepanelen en eventueel vuil op en onderhoud van de zonnepanelen zijn factoren die het rendement ervan beïnvloeden. Bespreek deze factoren dus altijd met de zonnepaneel leverancier.

Kies voor goed rendement

Kijk naar de mogelijkheden om een optimaal rendement te krijgen met uw zonnepanelen. Het is dan mogelijk om een mooie energiebesparing te realiseren. Uw energiefactuur zal hierdoor een stuk lager uitvallen.

Kosten zonnepanelen

We spreken de hele tijd over rendement, maar dan is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat voor investering u moet maken. Daarom raden wij u aan om vooraf goed te kijken naar alle mogelijkheden. Door te kiezen voor de juiste set zonnepanelen kunt u uw investering zo snel mogelijk terugverdienen. De combinatie hiervan bepaalt uiteindelijk uw rendement.

Het is goed mogelijk om flink te besparen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen door offertes aan te vragen en deze te vergelijken in prijs en kwaliteit. U kunt door te vergelijken tot wel 40% besparen.

Het aanvragen en vergelijken van offertes is snel, gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en beslist zelf of u met iemand in zee gaat.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!