Elektriciteitswerken

Onder elektriciteitswerken verstaan we eigenlijk alles wat te maken heeft met elektriciteit en de werken die hiermee verbonden zijn. Van aansluiting van een simpel lichtpunt tot elektriciteit aansluiting van een compleet nieuwbouw- of renovatieproject. Vaak wordt er gesproken van een elektrische installatie als we het hebben over elektriciteitswerken. Een elektrische installatie is het bij elkaar horende geheel van elektrische apparaten, aansluitingen en verbindingen.

Elektriciteitswerken

Wat we vaak zien is dat mensen proberen om zelf elektriciteitswerken uit te voeren. Maar wanneer iemand weinig tot geen kennis van elektriciteitswerken heeft is dit niet heel verstandig. Elektrische installaties dienen uiterst nauwkeurig en veilig geïnstalleerd te worden om zo veiligheid voor uzelf en uw medebewoners te kunnen garanderen.

Elektrische installaties

De elektrische installatie van een woning omvat naast het materiaal van de verdeelinrichting in uw meterkast ook alle toepassingen die hierop aangesloten zijn zoals buizen, kabels, schakelaars, wandcontactdozen, leidingen, verlichtingsarmaturen, machines, toestellen en al het andere wat gebruikt wordt om apparaten te voorzien van stroom.

Een huisinstallatie is aangesloten op het netwerk van een elektriciteitsleverancier, deze mag u zelf uitkiezen. Dit netwerk, ook wel lichtnet genoemd, is aangesloten op een elektriciteitscentrale. In woningen gebruikt men een installatiebuis die meestal is weggewerkt in het beton of stucwerk. Bij deze installatie wordt overal waar een schakelaar of wandcontactdoos gewenst is, een gat in de muur aangebracht om de schakelaar of wantcontactdoos door te laten komen.

In bedrijfsruimtes wordt de installatie meestal met metalen buizen in het zicht aangelegd. Er zijn meerdere regels vastgelegd over elektrische installaties, deze zijn terug te lezen in het AREI (Algemeen Regelement op de Elektrische Installaties).

Besparen door elektriciens te vergelijken

Heeft u een klus waarbij een professionele elektricien nodig is? Plaats dan geheel vrijblijvend uw opdrachtomschrijving en ontvang zo meerdere offertes van elektriciens uit uw regio. Deze kunt u zo eenvoudig vergelijken waardoor u aanzienlijk kunt besparen!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze elektriciens bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde elektriciens.
Omdat u van meerdere elektriciens (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw elektro-klus!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de elektro klus laat uitvoeren. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend, zonder verplichtingen.